Problem klijenta

Implementirano ERP rješenje nije zadovoljilo željene poslovne zahtjeve u planiranju proizvodnje, upravljanju skladištem i praćenjem troškova. Trenutačni sustav vrednovanja sustava nije bio adekvatan da bi osigurao stvarne troškove i točne podatke o marži.

Drugi problem je bio da nisu svi poslovni procesi pokrivenim ERP-om. Mnogo dodatnih aplikacija se upotrebljavalo za praćenje nekoliko važnih operacija koje je trebalo ručno kombinirati s ERP izvješćima.

Upravljanje kvalitetom nije bilo na zadovoljavajućoj raznini nakon što se tvrtka proširila stjecanjem slične tvrtke.

Glavni ciljevi projekta

  • Pružiti točnu procjenu troškova zaliha i proizvodnje

  • Pružiti točne marginalne informacije za prodaju

  • Reducirati troškove i vrijeme provedeno na nekoliko poslovnih aplikacije koje nisu integrirane

  • Poboljšati trenutni QM proces u ERP-u

  • Povezati se s drugim ERP sustavima kao što je Navision koji je korišten u tvrtki Valipile

Naše rješenje

Isprva smo analizirali sve implikacije različitih procjena zaliha i proizvodnje te analizirali koja bi bila najbolja opcija za našeg klijenta. Istodobno je naš tim zabilježio sve operacije koje su bile u drugim aplikacijama i koje su se morali integrirati.

Izradili smo nekoliko modula za izračunavanje ogromne količine višestrukih operacija s direktnim i indirektnim troškovima.

Stvorili smo nekoliko dodataka u postojeći sustav tako da sve druge aplikacije postanu suvišne i da su sve informacije kodirane u ERP-u.

Napravili smo nekoliko poboljšanja u postojećem QM sustavu. Konačno, stvorili smo ELT uslugu za prijenos odabranih dnevnika, narudžbi i podataka iz Navision-a i drugih ERP-ova koji se koriste u tvrtkama koje je Valipile kupio u ERP-u koji se koristio.

Dobivene poslovne koristi

  • Troškovi proizvodnje i marže točna i na vrijeme – značajan pomak u odlukama menađera

  • Sve operacije integrirane u jednu ERP aplikaciju – izvješća više ne moraju biti ručno izrađena čime se smanjuju operativni troškovi

  • Brza integracija s drugim ERP sustavima koji se koriste u tvrtkama koje je kupila tvrtka Valipile

  • QM automatizacija štedi vrijeme i novac

Korisnikove riječi o ovom projektu

"Tražili smo pouzdanog partnera koji nam pomaže da dobijemo ono što nam treba od ERP-a. Uvid se pokazao kao izvrstan izbor. Vrlo smo zadovoljni pruženom uslugom i činjenicom da je projekt dovršen na vrijeme. Preporučili bismo tvrtku Uvid kao pouzdanog partnera za razvoj i implementaciju složenih poslovnih rješenja. "

Andrej Alilović,
Izvršni direktor

50,000+ tvrtki u svijetu koriste Odoo kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Pridružite im se!